Njegova blagost sa ljudima

Deo iz knjige: Sa Pravednim slugom a.s.

 

Njegova (Imam Ahmed Al Hassanova a.s.) blagost sa ljudima i poziv nama da se ophodimo prema vidljivom/ociglednom kod njih

Jedan od onih koji traze istinu je zamolio za pomoc jednog Ansara, i mi smo bili neodlucni sto se tice pomoci njemu, ne iz drugog razloga sem straha da on mozda ima odredjeni cilj, kao sto su se ljudi neistine ponasali prema Istini i onima koji je prate. I ja sam to preneo Pravdenom Slugi a.s. a on je rekao,

“U svim slucajevima, vi niste uradili nista osim dobrog, i cinjenica da je on lagao ili da je rekao istinu nece vama nauditi, ako je bio neiskren, on nece nauditi nikome osim sebi, a vecina vas ce izgubiti deo novca, a on ce izgubiti svoju cast ako je rekao neistinu.

Uvek se ophodite prema ljudima u skladu sa onim sto je vidljivo/ocigledno vezano za njih, jer Allah (swt.) nije naredio cak ni Poslanicima (a.s.) da se ophode prema ljudima prema onom sto je unutrasnje/skriveno (njihovo). I ko god zamoli za pomoc i kaze da je u nevolji ili opasnosti, kao sto je on rekao, onda mu mi pomazemo bilo da je iskren ili ne.”

Onda je on a.s. ponovo pitao o njemu i rekao,
“Princ Vernika a.s. je rekao, “Ako onaj koji moli sledi istinu onda ce onaj koji je moljen biti unisten.”
Onda se ponasajte prema ljudima u skladu sa onim sto je vidljivo/ocigledno kod njih, a Allah (swt.) je Onaj Koji sudi ljudima na Danu Ozivljenja.

Kunem se Allahom! Mnogo je lakse meni da je receno za mene hiljadu i hiljadu puta da ne znam i da sam neznalica i da me neko obmane sa par reci, nego da izadjem pred Allaha na Danu Ozivljenja a da sam ucinio nepravdu prema jednom od Njegovih slugu.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s