Tajne Yamenija otkljucane od strane Imam Ahmed Al-Hasana

Tajne Yamanija otkljucane od strane Imam Ahmed Al-Hasana a.s.

Imam Ahmed Al-Hasan a.s. je rekao Sheikh Saadeq Al Muhammady-ju: “U svakom slucaju, ti imas razjasnjenje o Al-Yamaniju a sada cu ti dati jos dokaza.

Prvo: Al-Yamani je neko kome je obavezno pokoriti se, bez obzira sta pokoravanje jeste i kako su nas naveli da to razumemo, pa, moze li neko kome je obavezno pokoravanje da bude ostavljen bez razjasnjanja, bez imena, bez opisa, bez mesta pojavljivanja… i bez… i bez… itd. Obavezno je pokoriti mu se, (tako) da okretanje od njega vodi u vecni Pakao, pa, da li ova obaveza moze da bude bez razjasnjenja njegove pozicije?

I po ovom principu, kako ce ljudi razumeti Yamanija tokom tvrdnje da izbegavaju okretanje (od njega) i da ne borave u Vatri Pakla vecno?

Ne postoji nacin, jedini nacin koji postoji je pridruziti se Yamaniju sa drugom osobenoscu koja je tacno objasnjena – a razlog zasto su ga oni a.s. ucini takvim je – da bi resenje za ovu stvar, dokaz za istinu Yamanija, celo resenje je kao tajna rec ili lozinka koja vodi do (resenja) tajne.

I tradicije postoje i one postoje (dostupne) svima, isto kao sto su slova i brojevi dostupni svima, ali ko ce znati tajnu rec za to, na primer, kao za skladiste u banci, osim istinskog vlasnika?

Ako banka trazi od njega da unese tajnu rec da otkljuca skladiste i uzme sta se u njemu nalazi, vidi se da li je osoba vlasnik skladista ili lazov. Ukljucujuci da je tajna lozinka sastavljena od slova i brojeva i pruzena je svima i svi mogu da je koriste, ali je nemoguce da bilo ko osim vlasnika skladista poredja ova slova i brojeve, kojima ce raspored postati odgovarajuci da otvori skladiste, i to je uslov prema tekstovima.

Da ko god ih poredja u jasnu sliku koja ce otkljucati tajnu, postaje istinski vlasnik i niko drugi, niko nece moci da otkljuca osim istinskog vlasnika.

Ko god sumnja, njegove sumnje mu nece biti od koristi jer je na njemu da vidi da li je skladiste otkljucano? Da li je otkrio tajnu? Ako je otljucano, stvar je zavrsena i onaj koji je otkljucao je istinski vlasnik, onda ko moze da otkljuca osim istinskog vlasnika?

Mnogi od njih takodje, kad vide da dokazi tesko udaraju i da su mocni, oni ce reci Ansarima (sledbenicima) da je on pametna osoba i da je iskoristila tekstove za (dokazivanje) svog prava. Ukratko, oni misle da kada vide da je skladiste otkljucano i da se tajna prikazala, oni opet ne zele da to priznaju onome koji ju je otklio – da je on istinski vlasnik, i da je on otkljucao i (da se) stvar zavrsila.

Muhamed i Porodica Muhameda a.s. zasto nisu rekli otvoreno da je ime Yamanija takvo, i da se stvar zavrsi, zar to nije bolje?

Ali da su oni a.s. to uradili, autenticnost dokaza bi nestala zajedno sa tradicijama koje sam razjasnio za vas. Pa onda, oblik ovog slucaja, na ovaj nacin, ce uciniti istinskog vlasnika posednikom dokaza, jednostavno koriscenjem tekstova kao dokaz, zajedno sa slikom koja predstavlja resenje za tajnu, ili, kao sto sam ti rekao, on ce doci sa lozinkom ili tajnom recju, kao sto je spomenuto u tradiciji.

Od Malek-a sina AlJuhni-ja, on je rekao: “Rekao sam Abi Jaf’aru a.s.: ‘Opisali smo istinskog vlasnika koji nije kao nijedna druga osoba medju ljudima’, on (a.s.) je rekao, “Tako mi Allaha, to nece uopste biti dok on ne postane onaj koji ce je koristiti kao dokaz protiv vas, i koji ce vas zvati ka sebi.” Gaibat Al Numani strana 377

Kako moze njegov dokaz da bude autentican za ljude? Zato sto ce on resiti tajnu i razjasnice istinu iz tradicija, i zato sto ce on koristiti volju (testament) kao dokaz, jer ju je Allah ucinio sakrivenim zbog njega u knjigama ljudi. Koliko je Shia (sledbenicima) bila potrebna volja, da je koriste kao dokaz protiv drugih? Zasto je oni nisu koristili kao dokaz tokom svih ovih godina protiv onih koji se ne slazu sa njima? I da je ona (volja, testament) samo jedna? Ona je sa njima i oni je prenose ali nisu obratili paznju da je ova volja nastala tokom smrti i uzimajuci u obzir da su oni ucenjaci, pa razumeju slucaj veoma dobro. Zar nije Volja Allaha da je On sakrio to od njih, cak i od onih koji je (volju, testament) prenose? Zasto ih je On drzao podalje od nje i od vidjenja, jer bi to vidjenje osnazilo religiju istine? On ih je drzao podalje od volje (testamenta) zato sto je niko nece trvrditi osim njenog istinskog vlasnika.

Knjiga AlMuhkimaat strane 61-62 Razgovor sa Sheikh Saadiq Al Muhammady-jem

One thought on “Tajne Yamenija otkljucane od strane Imam Ahmed Al-Hasana

  1. Mahdi ce reci ljudima, ne lazite, samo istinu iz usta govorite jer svaka izrecena laz vas vodi u bolest i patnju a istina oslobadja.I reci ce to vam je zadato.I reci ce, On je svest iz koje dolazi misao i iz misli Rec koja tvori zakon.On je zakonodavac, i covek je po liku njegovom i tvori reci, i covekove reci tvore zakon.I ko prekrsi covecji zakon prekrsio je i zakon prve reci.I reci ce ko ne plati na drumu na cupriji ce.I reci ce, covece ostvari sebe kroz istinu reci i dela svojih i oslobodices se tereta u dzaku sto nosis.I reci ce slucajnost ne postoji jer sve duse su kroz jedan zakon.I reci ce u tami je svetlost a na javi mrak.I reci ce, snovi su od svetlosti koja pokazuje put, predstavom od sopstvene tame .I srce svoje ne lazite da bi videli put.I verujte da ste sa razlogom svi rodjeni i da vam je dato i zadato.I svaka dusa ima svoj put, i makar vas govnima gadjali na vasem putu ne uzvracajte niti reci na njih i opracete se.Dok ste zivi ljubav trazite, davajte i uzimajte i nikada laz ne izgovarajte.To ce reci Mahdi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s